vertraagd verkeer


vertraagd verkeer 1.0

het zich voortbewegen van voertuigen met een aanzienlijk lagere snelheid dan wat gebruikelijk is of normaal toegelaten, veelal als gevolg van overbelasting van wegen, werkzaamheden, een ongeval enz.
In technisch taalgebruik ook met specificaties van de snelheidsvermindering, zoals in de laatste aanhaling.

Algemene voorbeelden


De gebruikers delen vooral info over vertraagd verkeer, opstoppingen en files, ongevallen, voorwerpen op de weg, snelheidsbeperkingen, stilstaand verkeer.

http://internettv.roc.nl/default.php?fr=nieuws&nieuwsitem=65561,

Ongeval Leopold II-tunnel veroorzaakt sterk vertraagd verkeer.

http://www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/ongeval-leopold-ii-tunnel-veroorzaakt-sterk-vertraagd-verkeer,

Op de weekdagen staan we met zijn allen in de file. Het is een slechte gewoonte geworden. Zonder naar de radio te luisteren weet ik op maandagmorgen dat de berichtgeving melding maakt van: vertraagd verkeer tussen Holsbeek en Wilsele.

http://www.dewereldmorgen.be/blog/willyverbeek/2015/11/02/vertraagd-verkeer-tussen-holsbeek-en-wilsele,

Gisterenavond verwachtte de rijkswacht opnieuw een grote drukte met vertraagd verkeer op de E40 in de richting van het binnenland.

De Standaard,

Mijn vriendin is pilote. Ze vliegt met een verkeershelicopter boven de snelwegen om vertraagd tot sterk vertraagd verkeer op te sporen.

Als kersensap, Dimitri Bontenakel,

Voor deze wegen werd onderzocht hoe vaak het verkeer er vertraagd verliep. Vertraagd verkeer definiëren we als de gemeten snelheid van de voertuigen lager is dan 60% van de snelheidslimiet. Wegen met een snelheidslimiet van 70km/u zijn dus vertraagd als er niet sneller dan 42km/u kan gereden worden. Bij wegen met een maximale snelheidslimiet van 50km/u is dat 30km/u.

http://www.be-mobile-international.com/News/Be-Mobile-detects-a-lot-of-congestion-on-underlyin,